Sen då?

Hallå där ute,
.
Sandy som sitter vid tangentbordet denna gång! En del av er kanske undrar vad vi i Kenya Ung sysslar med nu när vi har kommit hem? Vi har en del jobb framför oss, vi ska sätta oss ner och utvärdera vårt senaste projekt, Together http://kenyatogether.blogg.se/genomfordaprojekt/, vi har nya projekt på gång, sedan så har vi MASSVIS med skolarbeten att ta igen som vi har missat när vi har varit borta.
.
.
Antar att vi alla fyra känner likadant just nu, vi har ingen ork! Vi har tappat lusten till det vardagliga arbetet, vi vill alla tillbaka och uppleva det vi har upplevt igen. Vi har mindre än en termin kvar på gymnasiet och paniken över vad man ska göra efter bara växer och växer, vad ska man välja?! Det finns för mycket att välja mellan, samtidigt som man vill kombinera ett smart universitetsval som ger internationella möjligheter med ett program som leder till jobb i framtiden finns tanken på om man ska ta ett år ledigt och bara jobba? Den som har svaret på våra frågor får gärna höra av sig!! ;-)
.
.
Men detta ska inte bli ett deppigt inlägg, icke! Hur som haver, ett av projekten som vi jobbar med just nu kallar vi kort och gott för Study-Room. Projektet är redan förankrat i Åtvidabergs Kenyaförening och i vår NGO i Kenya (ja, vår samarbetsorganisation har blivit en registrerad Non-Govermental Organization!!). Det finns en liten lokal i slummen Baba Dogo, där Joseph är uppvuxen. Tanken är att detta rum ska användas som ett studyroom dit barn och ungdomar från slummen kan gå för att göra sina läxor. Vi har sett hur hemmen ser ut i slummen (om man ens kan kalla det för hem..) och där kan barnen inte få någon som helst studiero!
.
.
Hur ska det här finansieras? Jo, vi har redan samlat ihop pengar och medel så det materiella till rummet kan köpas in, till exempel bord, stolar, böcker. Det vi behöver nu är hjälp till hyran, hyran ligger på endast 400 kr/månad, och vi vill väldigt gärna hitta månadsgivare, engångsstödjare och så vidare som kan försäkra att vi kan behålla lokalen ett bra tag! Intresserad? Maila oss till [email protected] med kontaktuppgifter så hör vi av oss. :-)
.
.
Det var allt för denna gång,
på återseende ;-)
.
Kramar
Sandy
.
En underbar kväll i maj 2010 då kenyanerna var i Sverige, här dansar vi till killarnas rytmiska trumspel i Emma och Elins trädgård. :-)

Åtvidabergs Kenyaförening bjuder in till årsmöte

Torsdagen den 24 mars 2011, kl. 18:30 på Facetten är Ni inbjudna till Åtvidabergs Kenyaförenings årsmöte.

Alla medlemmar & övriga intresserade är hjärtligt välkomna. Våra duktiga gymnasieflickor från Kenya Ung kommer att berätta och visa bilder från sin nyligen genomförda resa till Kenya.

Kommer även finnas försäljning av kenyanskt hantverk och fika! :-)

Hjärtligt välkomna önskar styrelsen!


Säger jag gurka, så tänker du på en gurka, och Sandy på en annan!

Så sant, så sant...

Dagens Perspektivfunderare:

Ska man utgå ifrån att världen på något sätt är god innerst inne men då hela tiden slås av vilket elände och sorg som finns där ute?

Jag tror vi alla fyra har (eller hade?) den inställningen på något sätt, men helt omedvetet. Kanske ligger det i den svenska kulturen. I Kenya var vi för det mesta förberedda på hemskheter och elände, så det slog en inte när man till exempel gick där på gatorna i Afrikas största slum. Eller när någon man tyckte om hade varit med om något hemskt.

Och så när man bitvis gör försök att bearbeta det hela här hemma slås man hela tiden av "hur MYCKET det plötsligt blivit av elände de senaste åren" som Sandy sa. Händer verkligen allting NU? Slår allt elände ner just här och NU, som bombprojektiler runt omkring oss, såsom världen har förklarat krig emot oss? Eller har verkligheten alltid sett ut såhär, och vi har inte kunnat se det?

Har vi kanske bara kommit närmare verkligheten och fått större insikt i hur världen ser ut? Ska man istället utgå från att världen ÄR elände men med glimtar av hopp, av det goda, som finns är fantastiska och glädjas i hur det kom uppspira något så gott ur något så ont? Är det en optimistisk syn eller en pessimistisk syn?

Vår vän Joseph är ju ett levande bevis på en guldglimt. Världens absolut underbaraste, direkt levererad med massa hopp från misären och riktigt elände i Kenyas slum...

Hur som helst är ett perspektivsbyte en rätt jobbig process. Det enda som är säkert är att vi inte kan behålla en syn där vi får en kalldusch varje gång något hemskt händer. För som Sandy menade, på senaste händer det hela tiden. Både i Kenya och Sverige. Och hela världen om, så mycket hemskt det finns. Ska man se det som normen, och det goda som något så speciellt att vi ska ta vara på det på alla sätt vi kan, och sprida det vidare?

Det låter ändå inte så pessimistiskt i mina öron,

Kram
Elin

Blandade bilder

Hej alla bloggläsare,

vi ser att det fortfarande finns en hel del läsare som följer vår blogg, vad roligt att se. :-)

Vi tänkte uppdatera med lite fler bilder från resans gång. Enjoy!

Första dagen, vi sitter och pysslar med fotoalbumen som vi sedan gav till våra samarbetsorganisationer.


Också första dagen, lite trötta efter en lång flygresa...


Planeringsmöte med Mike och Miche första dagen



Byggställning, vilken av någon konstig anledning får oss att tänka på "Plocke pinn" ...





Workshops, besök på Nellys skola


Dags att blogga...


... och Sandy hjälper till på sitt sätt. ;-)


Besök hos Silver Women, de driver bland annat en förskola för barn i Kibera




Som vi skrev i ett tidigare inlägg, vi fick se mycket nya saker när vi åkte mellan olika ställen, här är en av dem..

Vad säger ni, finns det några likheter? Flera gånger när vi presenterade oss frågade folk om Elin och Elin var systrar/tvillingar då de hörde att de hade samma namn. :-P


Sista dagen, uppe i Kenyatta International Conference Center




Det var alla bilder för den här gången. Men det kommer fler vid ett senare tillfälle, bland annat några fler från safarit. :-)

Kan också passa på att redan nu göra reklam för Åtvidabergs Kenyaförenings årsmöte då bland annat vi i Kenya Ung kommer att närvara och berätta om resan. Årsmötet kommer äga rum den 24 mars kl. 18.30 i Studion, Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg. Välkomna!

Kwaheri!

Toolbox Sweden AB * G & J Henrikssons Måleri AB * Sandbergs Redovisning & Revision AB * Expander AB * Anders Hälsoklinik * ElektroTermo AB * Engströms Rör och Avloppservice * Falerum Kök AB * MK's Plåt & Vent AB * Åtvidabergs Hus och Takvåningar AB * Kulturhuset i Åtvidaberg * Åtvidabergs Sotning & Ventilationsservice * Åtvidabergs Rör AB * Åtvidaberg Hotell och Restaurang * Åtvidabergs Plåtslageri AB * Åtvidabergs Bygg Service AB * Mannes Bygg AB * Shell * Lina Nässén * Åtvidabergs Rotaryklubb* Folke Bernadottes Minnesfond * Programkontoret * Åtvidabergs Sparbank * Studieförbundet Bilda *


RSS 2.0