Sen då?

Hallå där ute,
.
Sandy som sitter vid tangentbordet denna gång! En del av er kanske undrar vad vi i Kenya Ung sysslar med nu när vi har kommit hem? Vi har en del jobb framför oss, vi ska sätta oss ner och utvärdera vårt senaste projekt, Together http://kenyatogether.blogg.se/genomfordaprojekt/, vi har nya projekt på gång, sedan så har vi MASSVIS med skolarbeten att ta igen som vi har missat när vi har varit borta.
.
.
Antar att vi alla fyra känner likadant just nu, vi har ingen ork! Vi har tappat lusten till det vardagliga arbetet, vi vill alla tillbaka och uppleva det vi har upplevt igen. Vi har mindre än en termin kvar på gymnasiet och paniken över vad man ska göra efter bara växer och växer, vad ska man välja?! Det finns för mycket att välja mellan, samtidigt som man vill kombinera ett smart universitetsval som ger internationella möjligheter med ett program som leder till jobb i framtiden finns tanken på om man ska ta ett år ledigt och bara jobba? Den som har svaret på våra frågor får gärna höra av sig!! ;-)
.
.
Men detta ska inte bli ett deppigt inlägg, icke! Hur som haver, ett av projekten som vi jobbar med just nu kallar vi kort och gott för Study-Room. Projektet är redan förankrat i Åtvidabergs Kenyaförening och i vår NGO i Kenya (ja, vår samarbetsorganisation har blivit en registrerad Non-Govermental Organization!!). Det finns en liten lokal i slummen Baba Dogo, där Joseph är uppvuxen. Tanken är att detta rum ska användas som ett studyroom dit barn och ungdomar från slummen kan gå för att göra sina läxor. Vi har sett hur hemmen ser ut i slummen (om man ens kan kalla det för hem..) och där kan barnen inte få någon som helst studiero!
.
.
Hur ska det här finansieras? Jo, vi har redan samlat ihop pengar och medel så det materiella till rummet kan köpas in, till exempel bord, stolar, böcker. Det vi behöver nu är hjälp till hyran, hyran ligger på endast 400 kr/månad, och vi vill väldigt gärna hitta månadsgivare, engångsstödjare och så vidare som kan försäkra att vi kan behålla lokalen ett bra tag! Intresserad? Maila oss till [email protected] med kontaktuppgifter så hör vi av oss. :-)
.
.
Det var allt för denna gång,
på återseende ;-)
.
Kramar
Sandy
.
En underbar kväll i maj 2010 då kenyanerna var i Sverige, här dansar vi till killarnas rytmiska trumspel i Emma och Elins trädgård. :-)
RSS 2.0