Update from Kenya!

Kära läsare,
.
nu har vi mer att skriva, och det är roliga nyheter att läsa må jag säga!
.
Först lite kort för de som inte hängt med från början om vår samarbetsorganisation/vänförening i Kenya. PendoAmani heter alltså den organisation vi samarbetar med, de är sedan i våras en registrerad NGO (här kan ni läsa mer om vad en NGO är). Inom PendoAmani finns det olika projekt, bland annat att stötta flickors skolgång och det jag tänkte skriva om idag: Zakale. Zakale är ett projekt där huvudsyftet är att genom olika aktiviteter se till att färre ungdomar vistas på gatorna och hamnar i dåliga kretsar. Zakale har egna lokaler på en skola och även en fotbollsplan. Och det är här uppdateringen kommer in, Mike (en av de kenyanska ledarna) har skickat bilder och information om vad som händer där nere!
.
Så här låter det i rapporten (om svensköversättning önskas, kommentera så mailar jag):

Brief report;

Over the past Months, PendoAmani through the project has reached more than 180 youth both boys and girls. The youth are engaged on weekends, where they are gathered and discussion topics such as education and performance, life skills issues are discussed before they are engaged in organized sports and games in a non competitive way. So far PendoAmani has organized 4 sports and life skills sessions and they have all been successful.

.

Så här ser klassrummet ut, här pratar de alltså om olika saker, livet, utbildning, framtid osv.

.

Fotbollsmatch!

.

Titta vilka fina västar! PAYO = Pendo Amani Youth Organization.

.

En närmare titt på västarna som finns i två färger!

.

.

Är det inte helt otroligt?! 180 barn och ungdomar som har någonstans att vara och någonting att göra! Tänk hur många ungdomar man kan fånga in på det här sättet, och hjälpa dem att utvecklas! Mike är ELD och LÅGOR för detta projekt och även här tror vi mycket det projektet!

.

Fortsätt kika in här för fler uppdateringar! :-)

.

Kramar

Sandy

RSS 2.0