Inlägg skrivet i söndags

Hej allesammans,

vi har inte fått Internet att fungera, men nu så .. :-) Just nu befinner vi oss i Kimilili, vi är jättetrötta efter en lång dag så vi kommer uppdatera er om dagens och morgondagens händelser imorgon, förhoppningsvis. Här kommer ett inlägg som vi skrev igår. Bilder går inte att ladda upp för internet är alldeles för långsamt :( men vi har massor av bilder som ska upp på bloggen så fort vi kommer till Nairobi och får ett vettigt internet!


Igår skulle vi vaknat klockan 05.00 för att åka upp till Nakuru klockan 06.00. Men istället väcktes vi vid 05.40 av en stark ficklampa – strömavbrott! Vi kom alltså iväg lite för sent och var inte framme på safarit förrän halv tio. Därmed missade vi både lejon, gepard och giraff, troligen på grund av det underbara soliga vädret som de djuren ville undvika. Men lyckligtvis fick vi se massa andra djur. Och det positiva med den sena avgången var att vi fick möjlighet att se naturen på hela resan upp! Vi åkte genom Rift Valley hela vägen upp och det var rätt häftig miljö. Bredvid vägen gick det vilda zebror!

Imorse lämnade vi Nakuru för en 6,5 h lång resa mot Kimilili och barnhemmet Gustaf Center. Ännu en gång: Kenyas natur är helt underbar! Och åka matato på landsväg är sjukt skumpigt, men vi var relativt skonade ändå eftersom vi har en grym chaufför som kunde sick-sacka mellan väggroparna.

När vi väl kom fram till Kimilili möttes vi av sång och dans. Ett tjugotal barn välkomnade oss med sång/dans-uppträdanden, dikter, teater och tal. De
är så fantastiska! De Kimilili-barnen som varit i Sverige hade också lärt de andra barnhemsbarnen några av de sånger vi sjöng under projektet TOGETHER. De hade lärt sig både ”I have a dream” och ”Africa, beautiful Africa” och när de började sjunga dessa sånger var det så man fick tårar i ögonen! Vi sjöng med och blev även uppdragna för att dansa tillsammans med dem. Det var det bästa välkomnandet man kunde tänka sig.

Efter en kopp te började vi gå bort mot själva skolbyggnaden, där elever satt och jobbade med sina läxor och umgicks med varandra. Tyvärr hade solen hunnit gå ner, men vi fick en liten rundvandring på området och vi fick sällskap av de mindre barnen. De var hur gulliga som helst och ville gärna hålla hand.

Imorgon ska vi bland annat besöka organisationen KISEA och barnhemmet, Mr Gerry har ett fullt schema för oss, kommer att bli riktigt nice!

Toolbox Sweden AB * G & J Henrikssons Måleri AB * Sandbergs Redovisning & Revision AB * Expander AB * Anders Hälsoklinik * ElektroTermo AB * Engströms Rör och Avloppservice * Falerum Kök AB * MK's Plåt & Vent AB * Åtvidabergs Hus och Takvåningar AB * Kulturhuset i Åtvidaberg * Åtvidabergs Sotning & Ventilationsservice * Åtvidabergs Rör AB * Åtvidaberg Hotell och Restaurang * Åtvidabergs Plåtslageri AB * Åtvidabergs Bygg Service AB * Mannes Bygg AB * Shell * Lina Nässén * Åtvidabergs Rotaryklubb* Folke Bernadottes Minnesfond * Programkontoret * Åtvidabergs Sparbank * Studieförbundet Bilda *

RSS 2.0