Karibu na Kenya

Hej alla hemma i Sverige!

Först innan vi börjar blogga om något annat: Flygresan gick JÄTTEBRA, maten var helt okej och allt flöt på bra(förutom att någon tappade sin biljett och någon annan nycklarna till sin väska) och vi tog hand om varandra bra. Guest House:t vi bor på (www.hibiscuskenya.com ) är überbra, underbara människor som driver det och en riktigt bra kock. Igår åt vi till exempel supergod kyckling med ris (ja, älskade mammor, kyckligen var ordentligt genomstekt) och till frukost har vi fått äta grymt goda pannkakor och äggröror!

Nu lite om dagen, flygplanet lämnade flygplatsen som beräknat vid 17.15 och mellanlandade sedan i Amsterdam. Det var jättevackert, solen hade gått ner och staden var upplyst av diverse lampor. I en låång kö bestående av männsikor från många länder väntade vi sedan på flyget som skulle vidare till Nairobi. Vi träffade en dam som skulle upptäcka obesökta ställen, lät spännande! Vi landande i Nairobi 05.00 svensk tid, 07.00 kenyansk tid.

Resan till Hibiscus tog ca en timme (mycket trafik) men det gjorde inget, det fanns MASSOR att kolla på. En sak som vi direkt lade märke till var att det inte existerar några som helst trafikregler. Det finns inga övergångsställen och människorna springer över vägarna, trots att de är lika trafikerade som E4:an!! Vi jämförde det med stora flockar av hjortar som skuttar över småvägarna hemma i Sverige, fast värre!

Vi har hunnit träffa två av våra kära kenyavänner, Mike och John. Vi har lite utflykter på gång och hinner inte skriva mer om alla fantastiska intryck från igår. Vi ska försöka skriva ett inlägg ikväll och lägga in lite bilder, men Internetuppkopplingen går inte att lita på. :-P Tur att vi har med en riktig karlakarl som kan allt som har med teknik och Internet att göra; Törje. Det är han som har fixat Internet:et nu, så han kan förhoppningsvis lösa det ikväll också! :-D

Vi hörs!

Kwaheri!


Flygplatsen i Linköping..


.. och flygplatsen i Nairobi, lite slitna efter en låååång dag/natt..

Toolbox Sweden AB * G & J Henrikssons Måleri AB * Sandbergs Redovisning & Revision AB * Expander AB * Anders Hälsoklinik * ElektroTermo AB * Engströms Rör och Avloppservice * Falerum Kök AB * MK's Plåt & Vent AB * Åtvidabergs Hus och Takvåningar AB * Kulturhuset i Åtvidaberg * Åtvidabergs Sotning & Ventilationsservice * Åtvidabergs Rör AB * Åtvidaberg Hotell och Restaurang * Åtvidabergs Plåtslageri AB * Åtvidabergs Bygg Service AB * Mannes Bygg AB * Shell * Lina Nässén * Åtvidabergs Rotaryklubb* Folke Bernadottes Minnesfond * Programkontoret * Åtvidabergs Sparbank * Studieförbundet Bilda *
RSS 2.0