Kibera

Hej kära bloggläsare!
Idag har varit en fullspäckad dag, vi har fått uppleva och se så mycket! Idag ägnades dagen åt att besöka det stora slumområdet Kibera och olika organisationer som arbetar där. Men vi kan ta det från början..
-~-
Idag vaknade vi tjejer innan männen, och igår gnällde de så dant om att vi var sena hela tiden! Så för att retas lite så satte vi oss vid frukost bordet och påbörjade måltiden, den tiden som var planerad dagen innan. När de inte kommit efter ett tag, gick vi för att banka på deras dörr. Vi möttes av förvånade blickar kan vi ju säga. ;-)
-~-
Vid 9-tiden kom vår matato (buss) och underbara John och vi körde bort till Kibera, där träffade vi vår älskade Josef! Vi promenerade ett tag på området och till slut kom vi fram till SilverWomen, en av de organisationer som var i Sverige våren år 2007. Och vilka otroligt gulliga barn det fanns där!! Det var dock hjärtekrossande att se hur de mindre barnen blev LIVRÄDDA för oss, bara för att vi var vita.. SilverWomen driver nu en förskola för barn i slummen som inte har råd att betala de dyra skolavgifterna.
-~-
Det är svårt att beskriva den känsla man får när man går igenom slummen och ser all fattigdom och misär. Självklart var det hemskt att se de förhållande som folk lever i, men på vissa sätt kunde man ändå se lite hopp. Flera organisationer fanns och fler startas för att hjälpa till, för att försöka förändra sättet människorna lever i. Törje, som varit i Kibera förr, såg inte någon större förändring dock, så det finns mycket åsikter och många frågor att ta ställning till. Det är svårt att beskriva allt, och man behöver nog uppleva det för att förstå. Förutom SilverWomen besökte vi WayoWayo (som även de var i Sverige år 2007), Carolina for Kibera och Shofco. Alla de arbetar för att hjälpa, vilket är fantastiskt att se!
-~-
Något annat ganska speciellt när vi gick på "gatorna" i slummen och barnen såg oss, så började de skrika och ropa snabbt efter oss "How-are-you-how-are-you-how-are-you-how-are-you". Så söta och så gulliga, det verkade vara en hälsningsfras, som troligen var den enda engelska de kunde. Precis som igår kom många fram för att känna på vår hud och vi fick hela tiden höra "mzungo" (=viting). Senare under dagen besökte vi även en marknad för att se vad Kenya har att erbjuda oss shopping-galningar, då fick vi höra "Look, a group of mzungos" som om vi vore djur eller en annan ras! :-P
-~-
Nu måste vi rusa, vi har träffat Peo, Noemi, Petronilla, Hans och Christina (som driver ett hotell på Lamu) och ikväll ska vi ut på restaurang med en massa svenskar! :-) Vi kanske hinner lägga upp lite bilder senare.
Ha det bra där hemma!
Kram Kram

Toolbox Sweden AB * G & J Henrikssons Måleri AB * Sandbergs Redovisning & Revision AB * Expander AB * Anders Hälsoklinik * ElektroTermo AB * Engströms Rör och Avloppservice * Falerum Kök AB * MK's Plåt & Vent AB * Åtvidabergs Hus och Takvåningar AB * Kulturhuset i Åtvidaberg * Åtvidabergs Sotning & Ventilationsservice * Åtvidabergs Rör AB * Åtvidaberg Hotell och Restaurang * Åtvidabergs Plåtslageri AB * Åtvidabergs Bygg Service AB * Mannes Bygg AB * Shell * Lina Nässén * Åtvidabergs Rotaryklubb* Folke Bernadottes Minnesfond * Programkontoret * Åtvidabergs Sparbank * Studieförbundet Bilda *
RSS 2.0